sobota 4. února 2012

Jak probíhá exekuce

Exekuce může být raealizována kupříkladu pravidelnými srážkami ze mzdy a příjmů povinného, nebo tzv. přikázáním pohledávky, prodejem movitých věcí a nemovitostí. Rovněž tak může při exekuci dojít k prodeji podniku, nebo zřízením exekutorského zástavního práva na nemovitostech, vyklizením, odebráním věci, rozdělením společné věci, provedením prací a výkonů nebo uložením pokuty ( i opakovaně) k vynucení splnění jiné povinnosti.
Náklady na exekuci řeší příkaz k úhradě nákladů na exekuci. Tyto náklady se současně vymáhají v průběhu prováděné exekuce.
Exekuce skončí vymožením pohledávky oprávněného a také vymožením nákladů exekuce, nebo zastavením exekuce. O zastavení rozhoduje ( a to i bez návrhu) sám soudní exekutor. Jestli návrh na zastavení exekuce sám nevydává a podanému návrhu na zastavení exekuce nevyhoví, pak exekutor takový návrh na zastavení exekuce předá k rozhodnutí exekučnímu soudu.

Podrobnosti naleznete v odkazech, které se na této stránce zobrazují vpravo od textu a také nahoře nad textem (pod hlavičkou blogu). Podrobným prostudováním se dozvíte vše potřebné o tom, jak se aktuálně realizují exekuce a jak postupují exekutoři. Pár minut, které postupným pročtením odkazů strávíte, se vám velmi vyplatí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za komentáře a názory jsme rádi. S ohledem na udržení kvality tohoto webu veškeré komentáře podléhají schválení redaktory webu. Děkujeme za pochopení.